Bruine bonen burger met avocado

Vegan

Bereidingswijze

Kneed kikkererwtenmeel samen met fijngehakte ui, bruine bonen, komijn een vleugje Callowfit Smoky BBQ-saus tot een vaste massa.
Snijdt de rode kool in dunne plakjes en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen, zodat het zijn bitterheid verliest.
Vorm vier burgerpasteitjes uit het deeg en bak ze ongeveer 7 tot 12 minuten op matig vuur en keer regelmatig om. Schil ondertussen de avocado's, snijdt ze in stukjes en plet ze met een vork. Breng de avocado op smaak met zout en peper.
Halveer de volkorenbroodjes, verspreid met de avocadocrème en plaats er rode kool, burger, slablad en tomaat bovenop. De burger is perfect afgerond met een klodder rokerig-pittige Callowfit Smoky BBQ-saus of een andere Callowfit saus naar keuze.

Boodschappen lijstje

Info

  • Voorbereiden: 10 minuten
  • Bereiden: 30 minuten
  • Personen: 4

Ingredienten

  • 2 blikjes bruine bonen (ongeveer 400 g)
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 2 theelepels komijn (gemalen)
  • 4 volkoren broodjes
  • 4 grote slablaadjes (bijvoorbeeld ijsberg)
  • 1 halve krop rode kool
  • 2 verse tomaten
  • 2 avocado's
  • 1 ui