Caesar salade

Vegan

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Laat de kikkererwten uitlekken en meng ze met de paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper en de olijfolie.

 

Verspreid de kikkererwten over het bakpapier en rooster ze voor 20 minuten in de oven. Schep ze daarna om en doe ze nog eens voor 10 minuten terug in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze daarna afkoelen.

 

Was de romanasla schoon en snij deze daarna in grove stukken. Doe de sla in een saladeschaal. Neem nu een koekenpan en verhit daar een halve el olie in. Bak de plakjes konings oesterzwammen in de olie en breng ze op smaak met een klein beetje nootmuskaat, zout en peper. Bak ze goudbruin en leg ze daarna op een klein bordje om ze een beetje af te laten koelen.

 

In dezelfde pan verwarm je nu de laatste olijfolie en bak je daar de plantaardige kipstukjes in en ook deze maak je op smaak met een beetje peper en zout.

 

Als laatste verdeel je de kikkererwten, de konings oesterzwammen, de kipstukjes en de radijsplakjes over de salade en maak je het af met de heerlijke Caesar style dressing van Callowfit.

 

Recept: @eten.met.ted

Boodschappen lijstje

Info

  • Bereiden: 15 minuten
  • Oven: 30 minuten
  • Personen: 2
  • Porties: 2

Ingredienten

  • Callowfit Caesar Style
  • 2 kleine kropjes romanasla
  • 1 pakje plantaardige kipstukjes
  • 1 bakje konings oesterzwammen in plakjes gesneden
  • 5 radijsjes in dunne plakjes gesneden
  • 200 gr voorgekookte kikkererwten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • snufje nootmuskaat
  • Zout en peper
  • 2 el olijfolie