Champignon- bloemkool ragout

Supplement

Bereidingswijze

Bak de fijngesneden iets gezouten kipfilet en de gesnipperde uitjes gaar.
De helft van de champignons in plakjes snijden en mee laten bakken.
Afblussen met een 1/2 kopje water en 15-20 minuten laten sudderen.
De andere helft van de champignons en de bloemkool koken in een ruime hoeveelheid water met een bouilionblokje. Laat dit minimaal 20 minuten koken en haal dan de bloemkool en de champignons uit het water.
Doe de champignons en de bloemkool in de blender of maal met een staafmixer tot een saus. Met het water uit de pan de saus aanlengen tot het de gewenste dikte heeft.
Voor een wat romigere smaak  een klein scheutje room naar smaak toevoegen.
Voeg de saus toe aan de gebakken kipfilet en champignons en laat het nog 5 minuten doorsudderen om wat in te dikken.
Als voorgerecht erg lekker: Ragout op een bedje sla (eventueel met basmatierijst) Hoofdgerecht: Rijst met brocoli kroosjes overgoten met ragout.

Info

  • Voorbereiden: 5 minuten
  • Bereiden: 25 minuten
  • Personen: 2

Ingredienten

  • · gesnipperde ui
  • · Balade so light room
  • · 200 gram kipfilet
  • · 1 bouillon blokje
  • · 1 bloemkool
  • · 1 doosje champignons