Granola

Proteine

Bereidingswijze

Deze heerlijke granola maak je eenvoudig thuis. Super lekker voor door je (halfvolle roer-) yoghurt.  Doordat je zelf kunt variëren met de ingrediënten kun je de granola helemaal naar jouw smaak maken! 

De basis maak je als volgt: 
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een ovenplaat met bak papier. 

Meng alle ingrediënten in een kom en verdeel over de bakplaat. Rooster de granola zo’n 15 tot 20 minuten. Roer tussendoor een paar keer zodat alle ingrediënten een mooi goudbruin laagje krijgen. Zet de oven vervolgens uit en laat de granola nog 30 minuten staan. Voeg eventueel 100 gram cranberry’s toe als de granola goed is afgekoeld. 

Voeg per portie ongeveer een eetlepel granola toe aan je zuivelproduct en garneer af met lekker vruchten als blauwe bessen, banaan, granaatappelpitjes, appel, etc. 

Recept van: Catharins Kitchen

Boodschappen lijstje

Info

  • Voorbereiden: 10 minuten
  • Bereiden: 60 minuten
  • Oven: 20 minuten
  • Porties: 6

Ingredienten

  • 250 gram havervlokken
  • 200 gram gemengde noten
  • 2 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 100 gram pompoenpitten
  • Eetlepel kaneel
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel Callowfit Salty Caramel saus