Mexicaanse (Vega) gehakt schotel Peri peri

Koolhydraatarm

Bereidingswijze

Bak een zakje zoete aardappel frietjes in de pan. Bak het (vega)gehakt bruin en voeg een klein blikje kidneyboontjes en mais toe met 4 eetl peri peri saus. Breng eventueel op smaak met peper en zout. 

Snij 1 avocado, 1 rode ui en wat cherry tomaatjes (evt nog wat overgebleven mais) en meng met 1 theel sambal en een halve limoen.

Vul een ovenschaaltje met de zoete aardappel, het gehakt mengsel en als laatste een handje tortilla chips. Strooi wat cheddar kaas erover en plaats 4 min onder de grill. Lekker met een klodder zure room. 

Bron: Jessie Kookt

Boodschappen lijstje

Info

  • Bereiden: 30 minuten
  • Personen: 2
  • Porties: 2

Ingredienten

  • Zakje zoete aardappel frietjes
  • Doosje (Vega) gehakt
  • Blikje kidneyboontjes
  • Blikje mais
  • 4 eetlepels Callowfit Peri Peri style saus
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • Cherry tomaatjes
  • 1 theelepel sambal
  • Halve limoen
  • Olijfolie
  • Kruiden (peper en zout)
  • Optioneel (fase 4): Handje cheddar kaas
  • Optioneel (fase 4): klodder zure room