ProDiet maakt gebruik van cookies.

ProDiet gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Meer weten over deze cookies, klik hiernaast op "Meer informatie".
Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons.

Toegestane Groenten

Toegelaten groenten

  • Andijvie
  • Asperge
  • Bieslook
  • Bleekselderij
  • Chinese kool
  • Courgette
  • Komkommer
  • Paprika (groen)
  • Peterselie
  • Postelein
  • Radijs
  • Rode kool (rauw)
  • Sla
  • Snijbiet
  • Snijboon
  • Spinazie
  • Tuinkers
  • Veldsla
  • Venkel
  • Waterkers
  • Witlof

Beperkt toegelaten groenten (200 gr)

  • Aubergine
  • Bloemkool
  • Broccoli
  • Champignon
  • Groene kool
  • Koolrabi
  • Paardenbloem
  • Paprika (rood)
  • Prei
  • Prinsessenbonen
  • Raap
  • Rammenas
  • Sojascheut-taugé
  • Tomaat
  • Witte kool
  • Rabarber
  • Zure augurken

Niet toegelaten groenten

  • Aardappel
  • Artisjok
  • Dopererwt
  • Flageolet
  • Groene selder
  • Kikkererwt
  • Knoflook
  • Knolselder
  • Linzen
  • Olijven
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Rode biet
  • Rode bonen
  • Sojaboon
  • Schorseneer
  • Spruit
  • Suikermaïs
  • Ui
  • Witte boon
  • Wortel

Mogelijke bereidingswijzen van de toegelaten groenten

De toegelaten groenten mogen op verschillende manieren klaargemaakt worden:

  • Verwerkt in een salade
  • In papillot
  • Gestoomd, gekookt, gestoofd zonder vetstof
  • Natuurlijk

Op smaak brengen met:

  • Zout ( Grof zeezout ), peper
  • Kruiden, aromaten
  • Ui en knoflook als specerij
  • Citroensap
  • Sojasaus zonder suiker
  • Azijn ( geen Balsamico )
  • Mosterd ( 2 koffielepels per dag ) Olijfolie ( eerste koude persing )
  • Koolzaadolie, zonnebloemolie