Wij gebruiken cookies voor analyse, veiligheidsdoeleinden, het goed functioneren en het persoonlijker maken van de website. Gaat u verder op de site? Dan geeft u ons toestemming om cookies te plaatsen.

Toegestane Groenten

Toegelaten groenten

  • Andijvie
  • Asperge
  • Bieslook
  • Bleekselderij
  • Chinese kool
  • Courgette
  • Komkommer
  • Paprika (groen)
  • Peterselie
  • Postelein
  • Radijs
  • Rode kool (rauw)
  • Sla
  • Snijbiet
  • Snijboon
  • Spinazie
  • Tuinkers
  • Veldsla
  • Venkel
  • Waterkers
  • Witlof

Beperkt toegelaten groenten (200 gr)

  • Aubergine
  • Bloemkool
  • Broccoli
  • Champignon
  • Groene kool
  • Koolrabi
  • Paardenbloem
  • Paprika (rood)
  • Prei
  • Prinsessenbonen
  • Raap
  • Rammenas
  • Sojascheut-taugé
  • Tomaat
  • Witte kool
  • Rabarber
  • Zure augurken

Niet toegelaten groenten

  • Aardappel
  • Artisjok
  • Dopererwt
  • Flageolet
  • Groene selder
  • Kikkererwt
  • Knoflook
  • Knolselder
  • Linzen
  • Olijven
  • Pastinaak
  • Pompoen
  • Rode biet
  • Rode bonen
  • Sojaboon
  • Schorseneer
  • Spruit
  • Suikermaïs
  • Ui
  • Witte boon
  • Wortel

Mogelijke bereidingswijzen van de toegelaten groenten

De toegelaten groenten mogen op verschillende manieren klaargemaakt worden:

  • Verwerkt in een salade
  • In papillot
  • Gestoomd, gekookt, gestoofd zonder vetstof
  • Natuurlijk

Op smaak brengen met:

  • Zout ( Grof zeezout ), peper
  • Kruiden, aromaten
  • Ui en knoflook als specerij
  • Citroensap
  • Sojasaus zonder suiker
  • Azijn ( geen Balsamico )
  • Mosterd ( 2 koffielepels per dag ) Olijfolie ( eerste koude persing )
  • Koolzaadolie, zonnebloemolie