ProDiet maakt gebruik van cookies.

ProDiet gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Meer weten over deze cookies, klik hiernaast op "Meer informatie".
Door gebruik te maken van deze website of door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons.

Voordelen online bestellen

  • Voor 16:00 besteld morgen in huis
  • Makkelijk en veilig betalen

Tips met dieeten

Doe het voor je eigen welzijn.
Eet met aandacht.
Succes begint bij een realistisch doel.
Denk niet in termen van dieet.

The struggle is real. Wie herkent dit niet: Je hebt een netje ‘eetrijpe’ avocado in huis.. Wanneer je er trek in hebt, zit er vaak nèt niet het rijpe exemplaar erbij dat je zoekt.

Avocado’s rijpen pas nadat ze geplukt zijn en zo’n week na de oogst zijn ze goed. Laat je avocado’s na aankoop dan ook verder rijpen op kamertemperatuur (niet in de koelkast). Wil je een avocado sneller laten rijpen, stop hem dan in een papieren zakje met een banaan of leg hem bij andere exotische vruchten op je fruitschaal.

Rijpe avocado’s kun je wèl in de koelkast bewaren. Je kunt aan de schil van de avocado voelen wanneer deze rijp zijn (je kunt deze dan lichtjes induwen). Wanneer je de schil induwt en het plekje onder het steeltje bovenaan is bruin geworden ben je helaas te laat, je avocado is dan overrijp. Wellicht is het vlees dan nog wel geschikt om guacamole van te maken.

De avocado is rijk aan olie (tot wel 30%), welke voor het grootste deel uit onverzadigde vetten bestaat. Dit heeft een gunstig effect op het cholesterol gehalte in je bloed. Ook bevatten ze veel vitamine A, eiwit, ijzer en kalium. Ondanks dat deze vrucht goede vetten bevat, dien je deze wel met mate te eten aangezien het een calorierijke vrucht is. 100 gram avocado bevat: 199 kcal; 19,5 gram vet, waarvan 2,2 gram verzadigd; 1,9 gram eiwit; 1,8 gram koolhydraten, waarvan 1,8 gram suiker; 4,3 gram vezels; 25 mg magnesium; 377 mg kalium; 11 mg calcium en 39 mg fosfor.

Je kunt een avocado dus prima eens gebruiken als bijvoorbeeld vlees- of visvervanger in je gerecht. Koken met de avocado is steeds populairder, zoekt op Instagram maar eens op de #avocado of #avocadolover

Ook op onze website vind je diverse gezonde recepten met de avocado.
Bekijk recept: Aardappel avocado salade.
Bekijk recept: Bruine bonen burger met avocado.
Bekijk recept: Cajun pulled oats.
Bekijk recept: Chili met tomaat, paprika en avocado.
Bekijk recept: Nacho cheese tortitos.
Bekijk recept: Mexicaanse (vega) gehakt schotel peri peri.
Bekijk recept: Omelet bacon avocado.
Bekijk recept: Speltbol avocado met kippendij.
Bekijk recept: Toast donker volkoren met broccoli-avocado spread.
Bekijk recept: Wrap met plantstukjes, paprika en avocado.